Ετικέτες

, ,

Θα μπορούσα να έγραφα και να έγραφα και να έγραφα για το πώς και γιατί οραματίζομαι μια Ελλάδα διαφορετική, αγνώριστη από αυτήν που βλέπουμε και βιώνουμε καθημερινά. Ωστόσο θα αρκεστώ σε 2-3 μικρές παραγράφους προς το παρόν.

  1. Πολιτική λύση για εμένα θα σήμαινε να πτωχεύσω την χώρα και να δημιουργήσω την Νέα Ελλάδα, χωρίς χρέη, με καινούργιο πολιτικό σύστημα, με καινούργιους νόμους κλπ κλπ. Όπως ακριβώς γίνεται με τις επιχειρήσεις δηλαδή.
  2. Πάταξη της φοροδιαφυγής για εμένα θα σήμαινε απόλυτη χρήση του πλαστικού χρήματος και έως και 100% φοροαπαλλαγή από τα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών.
  3. Πολιτικό σύστημα για εμένα θα σήμαινε λιγότερους βουλευτές, ίδρυση ενός ακόμη θεσμού σαν την γερουσία όπου θα ήτανε ο θεματοφύλακας ενός 10ετούς προγράμματος το οποίο θα ψηφιζότανε από όλα τα κόμματα. Έτσι η χώρα θα είχε κάποιες βασικές πολιτικές που δεν θα άλλαζαν
  4. Λύση στο μεταναστευτικό για εμένα σημαίνει, αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού με αντάλλαγμα ένα καλύτερο αύριο.

Η πολιτική που αρέσει σε εμένα είναι μία μη παρεμβατική οικονομικά φιλελεύθερη και κοινωνικά δίκαιη πολιτική. Το κράτος δεν πρέπει επ’ουδενί να στρεβλώνει την αγορά. Να δίνει ίσα δικαιώματα σε όλους να γίνουν και να μπορούν να κάνουν τα πάντα. Και φυσικά να είναι μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική, βοηθώντας τον συνάνθρωπο και προσφέροντας ευκαιρίες έμπρακτα ώστε ο καθένας να μπορεί βγει από τον βούρκο.

Ένα σύντομο παράδειγμα για έμενα είναι τα διόδια. Το κράτος να δώσει τους δρόμους σε εταιρείες με δύο όρους (γιατί δεν έχει χρήματα να τους συντηρεί, ποσό δε μάλλον να φτιάχνει νέους δρόμους). Πρώτον, θα έχεις προσωπικό και δεν θα γίνουν ποτέ αυτόματα, και δεύτερον, τα διόδια σου θα καθορίζονται ανάλογα την ώρα, μέρα και όγκου οχημάτων που κινούνται επί της οδού την εκάστωτε στιγμή αλλά πάντοτε μέσα σε κάποια όρια που θα έχουν οριστεί από το κράτος.

Άντε και ένα ακόμη παράδειγμα. Όσον αφορά το μεταναστευτικό. Να υπάρχουν κέντρα από τα οποία κάποιος θα μπορεί να μάθει ελληνικά και μια τέχνη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοινωνία. Να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κράτος/ δήμο (ως καθαριστής, τεχνίτης, ή οτιδηποτε) στο ενδιάμεσο της διαμονής του ως αντιπαροχή και όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Advertisements