Ετικέτες

, ,

Ο Ρώσος φιλόσοφος και συγγραφέας Ροζάνοφ Βασίλι Βασίλιεβιτς έγγραψε (ή είπε καλύτερα) ότι το αίσθημα της Πατρίδας πρέπει να είναι λιγομίλητο και συγκρατημένο, χωρίς κούνημα των χεριών και χωρίς το ξεπέταγμα μπροστά απ’ όλους. Το αίσθημα της Πατρίδας είναι μια Μεγάλη Ζεστή Σιωπή…

Με αυτό θέλω να παραφράσω τα λόγια του Κέλλερ Γκόττφριντ ότι το να μιλάς είναι ασήμι αλλά η σιωπή είναι χρυσός! Αλλά, η τέχνη του να μιλάς έχει και ως φυσική συμπλήρωση την επιστήμη του να σιωπάς όπως εύστοχα είπε ο Τοϊσιμπέκοφ Μπ..

Οι κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικές εξελίξεις από τις οποίες διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας και χρίζουν λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις. Χρειάζεται όμως χρόνος, υπομονή, επιμονή και κατάλληλους ηγέτες για να μας βγάλουν από αυτήν την κρίση. Σε αυτόν τον αβυσσαλέο, άνανδρο, ανέντιμο και καθ’όλα κρυφό πόλεμο δεν πρέπει να διαλέγουμε αψήφιστα στρατόπεδα… Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς που χρειάζεται να διαβάζουμε με σύνεση πίσω από τις λέξεις, τις πράξεις τις ασάφειες των πολιτικών μας. Να ενημερωνόμαστε για το κάθε τι και να προσπαθούμε εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις μας να χτίζουμε ένα καλύτερο παρόν.

Η σιωπή είναι μια αρετή που μπορεί κάποτε να αποβεί εγκληματική [Ντε Μαρινιάκ].

Advertisements